top of page

SUN
HOUSE

 

Draft:  Sun House

Location:  Moraira. Spain

 

Design & Management:   ESCULPIR EL AIRE

Collaborator :  Laura White 


Landscape Team : Esculpir el Aire

Photography: José Ángel Ruiz Cáceres +  Laura White 

A CURVATURE OF THE SUN

The house is identified by a wide glazed curvature that faces south with the intention of receiving as much light as possible during its use. In this way, we offer natural lighting to all its main rooms with almost zero consumption of input energy.   

 

A HOUSE WITHOUT LIMITS

THE SUN HOUSE offers an open volume, with an extension to its open porch and to its extensive pool.

CONTINUITY BETWEEN INTERIOR AND EXTERIOR

The opening of the mobile closures enables continuity between the interior space of the house and the open exterior space of the property when they are open. Also, the landscaping of the space drawn by the open courtyard facilitates the transition to the larger space of the open field.


INTERNAL ORGANIZATION

The house, resolved on the ground floor, opens the common areas and distributes overnight areas and wet rooms in closed spaces.

bottom of page