top of page

CASA
ENTRE PINOS

Project:  House between Pines

 

Design & Management:  ESCULPIR EL AIRE

Location:  Javea. Spain

Collaborator :  Rodrigo Martínez

 

Photographs: José Ángel Ruiz Cáceres + Rodrigo Martínez

WITHIN THE ENVIRONMENT

CASA ENTRE PINOS integrates with the tree species that surround it mainly through its geometric layout. Its open and fragmented configuration on the ground floor contrasts with the compact organization of the first floor.

A CHANGING PERCEPTION  

The use of large glass windows that facet and move gives it a changing appearance of light and brightness throughout the day.  

AN OPEN GEOMETRY

The fragmented and folded geometry of the floor plan opens up to the best orientations of the environment. Natural lighting plays a very important role in the internal distribution of the house.

CONTINUITY BETWEEN INTERIOR AND EXTERIOR

The opening of the enclosures and partitions of the house enables continuity between the interior space and the open exterior space. The search for plant species by the glazed planes. it contributes to “it seems that the outside is already inside”.

bottom of page